גם כתיבה אקדמית צריך לדעת לספר – איך להפוך מחקר יבש לסיפור מרתק ומשכנע?

המרצה החזיר את עבודת המחקר שלכם עם הערה: "טכנית, העבודה כתובה טוב, אך חסרה כאן תחושת מעורבות". ואתם, מוצאים את עצמכם בוהים בהערה ותוהים ביניכם לבין עצמכם, מה עוד יכולים הייתם לעשות כדי שעבודת המחקר תהיה קריאה ומרתקת, אך גם תשמר על צביונה האקדמי?

אל דאגה, אתם לא הראשונים שמוצאים את עצמם תוהים, ולא האחרונים שיקבלו הערה שכזו מצדו של מרצה זה או אחר. סודה של אומנות הסיפור האקדמי טמון בהבנה שאפילו המחקר הקפדני ביותר יכול לספר סיפור משכנע מבלי לוותר על אמינות אקדמית. רק צריך לדעת איך.

ראשית, האלמנט האנושי

כל שאלה, ולו גם הפשוטה ביותר, אבל על אחת כמה וכמה שאלת מחקר – מקורה בסקרנות האנושית הטבעית, או בבעיה שמתגלה בעולם האמתי.

רגע לפני שאתם קופצים קפיצת ראש לתוך השיטות המדעיות המותאמות לעבודת המחקר, פשוט פתחו בהצגת הרגע בו צץ במוחכם הרעיון הראשוני. למשל: במקום לכתוב:"מחקר זה עוסק במיתוג אריזות והשפעתו הצרכנית" נסו לכתוב סיפור קטן כמו: "כאשר חברתי הטובה שמה לב לכך שילדתה נמשכת דווקא למדפים עליהם מונחים צעצועים עם אריזה ממותגת ומושקעת, למרות שבקדמת החנות ראתה את אותו צעצוע, באריזת ניילון שקופה, היא תהתה איזו השפעה יש למיתוג האריזה על ההתנהגות הצרכנית של הבוגרים ושל הילדים כאחד" 

בניית הנרטיב האקדמי

לא משנה על איזו עבודה מדובר, סמינריון, שאלת חקר או התזה שלכם. חשבו עליהם כעל מחזה בן שלוש מערכות. ההקדמה – תכין את הקהל לקראת העתיד לבוא, כשמוצגת לפניו הסיבה מה חשיבות הנושא למציאות, ולאנשים בשר ודם. את האמצע – יוצרים העקרונות, שיטות הפעולה, החוקים, ההנחות (המתודולוגיה) והתוצאות שהן הרגע בו נחשף הפתרון, ובמערכה האחרונה אתם מציגים את תוצאות הפתרון ומשמעותו לעולם האמתי והמציאותי.

המבנה המסודר הזה מסייע לקהל או לקוראים לעקוב בעניין אחר ההתקדמות הלוגית שלכם, תוך כדי כך שנשמרת מעורבות הדדית לאורך כל הדיונים האקדמיים שסביב העבודה.

מקרי בוחן - גשר הזהב לבניית הסיפורים

מקרי בוחן ישמשו אתכם כסיפורים קטנים שבתוך הנרטיב הרחב ויסייעו לכם בהנגשת הרעיונות הנרחבים והמורכבים מבלי לטשטש אותם.

עליכם להאמין לנו, כשאנחנו אומרים שאין כמו דוגמאות קונקרטיות כדי להמחיש מושגים מופשטים. לכן, כשאתם דנים במסגרות תיאורטיות בססו אותם בתרחישים ומקרי בוחן מוכחים איתם יכול הקורא או הקהל להזדהות, או לחילופין אותם יוכלו לדמיין.

שמירה על הקפדנות האקדמית תוך בניית הקשרים

חשוב לנו מאד להדגיש, כי העובדה שאנחנו משתמשים במושגים כמו "סיפור" וסיפורים" לא בא חלילה על חשבון נטישת הסטנדרטים האקדמיים המקובלים והנדרשים.

אנחנו מתכוונים להצגת העבודה, המחקר, התזה (מה שזה לא יהיה) בדרכים שתכבדנה הן את נושא הכתיבה והן את זמנו של הקורא. ככל שניתן השתמשו בלשון פעילה ואישית, מבלי לזלזל במקצועיות הכתיבה ובכבוד לעבודה האקדמית. זוכרים את הערת המרצה שלמעלה: "טכנית, העבודה כתובה טוב, אך חסרה כאן תחושת מעורבות"? כך תוכיחו לו כי – לכתיבה האקדמית שלכם יש אישיות ומעורבות תוך שמירה על מקצועיות.

קל קולג' - שירות מקצועי לסיוע בעבודות אקדמיות וסיוע לסטודנטים

שירותי עריכה אקדמיים מקצועיים יכולים לעזור באיתור האיזון הנכון שבין הלשון האקדמית לבין המעורבות האישית תוך הבטחה שהסיפור שבחרתם לספר יהיה מדויק, מרתק וימשוך את תשומת הלב, באותה המידה בה ישמרו הדיוק והאובייקטיביות הנדרשים בעבודה אקדמית. 

לסיכום

העבודה האקדמית שלכם ראויה להכרה. וראויה להיקרא. שליטה באמנות סיפור הסיפורים האקדמי תסייע לכם למצוא את קהל היעד הנכון, להציג את הטיעונים השאלות והפתרונות בצורה המשכנעת ביותר וליצור את ההשפעה הרצויה.

אנחנו בקל קולג' כתיבת עבודות אקדמיות מאמינים שמאחורי כל כתיבה אקדמית יש סיפור שראוי לספר וקריאת העבודה האקדמית יכולה להיות מרתקת ומושכת כשהיא קפדנית מצד אחד ומהצד השני מציגה את עצמה באופן שיקל על הקורא להתחבר אליה.

תוכן עניינים

צרו עמנו קשר בכל שאלה